Защита на екипен проект по JavaScript

изпит
Изпит по HTML/CSS
10 ноември 2014
github
Как да използваме GitHub?
29 ноември 2014
javascript

Вчера беше защитата ми по JavaScript.

Всички отбори имахме задача да направим игра на програмният език JavaScript. Нашият отбор „TANGERINE“ направихме две игри. Едната е „SoftUni Memory“, а другата е „Drink & Fly with Nakov“.

SoftUni Memory

softuni memory

Играта SoftUni Memory е репклика на една много известна игра „Memory“. Няма човек, който да не е е играл тази игра. Може да не знаете името и, но 100% сте я играли поне един път. Играта се състои от едно просто правило: да намериш две еднакви карти. Така трябва да намериш всички чифтове карти. Когато спечелиш, играта се рестартирва и започва отново. Не е сложна, просто трябва малко да се мисли. Бяхме планирали да направим и нива на играта-след като спечелиш един път, да се появяват повече карти, но не остана време да го направим, понеже трябваше да се подготвяме и за изпит, който ще е на 22.11.2014г.

Drink & Fly with Nakov

drink and fly with nakov

Втората ни игра е по-различна от първата. В играта има 3 елемента, които падат от небето: Marihuana, Police и бира. Когато вземеш марихуана героя става по-бавен. За да се оправиш трябва да изпиеш една бира. Когато вземеш полицай ти взима 300 точки от събраните. Когато точките ти станат -5000 губиш играта. Главната цел на „Drink & Fly with Nakov“ е да събираш бири, които падат от небето. Всъщност играча е Наков и трябва да пие бира за да спечели. Когато започнат да се пият постоянно бири, без да се обират други неща, започва да пада една ботюлка Jack Daniels. Когато падне до долу и се закрие, играта свършва и печелиш.

Защитата ни мина успешно. Журито хареса нашите игри, които успяхме да направим за около седмица. Ако искате да поиграете игрите, можете да го направите на: stanimirstoyanov.com/softuni/javascript/

Ще се радвам да споделите вашето мнение и да ми помогнете с развитието на другите ми проекти.

Станимир Стоянов
Станимир Стоянов
Собственик и основател на Web Visuality. И помнете: Ако имате 8 часа работно време – работете 11 часа. Това е вашият дялов капитал в живота. А ако работите 15 часа, ще забогатеете. Един час на денонощието мисъл за бъдещето ще сте по-предвидливи. Без работа няма просперитет, няма богатство, няма слава и пари.

Leave a Reply