Защита по HTML/CSS

домашни html/css java
Домашни по HTML/CSS и Java
25 октомври 2014
изпит
Изпит по HTML/CSS
10 ноември 2014
html/css

Вторият ми проект

Вторият ми проект в СофтУни беше да създадем сайт. От университета ни избират отбори на произволен принцип, както се паднем четири човека, и имаме задачата да направим сайт. Този сайт трябва да се валидира на 100% от валидаторите на HTML5 и CSS3. Този сайт трябва да е написан така, че да е максимално оптимизиран за търсачки и да е семантичен. Семантичен означава да се използват такива тагове, които са създадени в HTML5 и търсачки като Гугъл по-добре индексират сайта.


Другото което трябваше да направим е сайта да бъде Responsive. Тоест да се зарежда различно на всякакво устройство като: телефон, таблет, компютър с малка или голяма резолюция и други.
Също трябваше да работим в екип, не само да работят двама, и другите да гледат. При нас не се получи много работата с екип, защото единият участник беше зает и нямаше време за да ни помага. Въпреки това ние се справихме и защитата ни мина успешно.

Защитата

На защитата имаме десет минути в които трябва да представим сайта, кодът на сайта, дали е направен за мобилни устройства и дали е валидиран. Всичко това ние го направихме и мисля, че се справихме с всичко което имахме като задание, и журито остана доволно.

Според мен имаше доста неща които можеше да са по-добре, но това щях да го направя ако бях аз, но работихме в екип и всички взимахме заедно решения.

Следващият проект

Следващият език който ще учим е JavaScript. Това е доста странен и гаден език за някой, но за Web разработчиците е добър език. Доста неща могат да се направят с него. Няма сайт който да не използва JS. Следващият ни проект ще е да направим Уеб приложение. За него ще научите когато го изработим, то ще бъде качено тук.

 

Ако искате да видите какво сме изработили можете да го направите „ТУК„!
Ще се радвам да споделите вашето мнение и ако имате препоръки да ги споделите с мен.

Станимир Стоянов
Станимир Стоянов
Собственик и основател на Web Visuality. И помнете: Ако имате 8 часа работно време – работете 11 часа. Това е вашият дялов капитал в живота. А ако работите 15 часа, ще забогатеете. Един час на денонощието мисъл за бъдещето ще сте по-предвидливи. Без работа няма просперитет, няма богатство, няма слава и пари.

Leave a Reply