А Вие имате ли маркетинг стратегия?

Можем ли сами да направим добра SEO оптимизация на сайта си?
21 септември 2015
FACEBOOK се отразява на реалността и настроението Ви
17 февруари 2016

Market Business Global Business Marketing Commerce Concept

Отговорихте ли на горния въпрос? Имате ли собствена маркетинг стратегия? А изпълнявате ли всичко стриктно, което сте написали във Вашия план?

Ако сте отговорили с „да“ на тези въпроси, то може би успехът Ви очаква зад една отключена врата. Ако сте казали „не“, обаче, то може би успехът Ви очаква зад заключена врата, изработена от масивна неръждаема стомана. Но как да я отключим?

Колкото и да не Ви е приятно, трябва да изградите своя точна маркетингова стратегия, която да спазвате стриктно. Неизпълнение на дадена точка трябва да се допуска само при критични обстоятелства. Ето няколко от ползите на този тип бизнес план:

  1.  Имате ясна представа за това какво да правите, като постигнете дадена цел
  2.  Винаги знаете как да постъпите в дадена ситуация, без да се колебаете

и още много други…

Разбира се, не си мислете, че маркетингова стратегия означава да надраскате на един лист какво искате да правите. Трябва да проучите внимателно пазара и дори да потърсите помощ от специалист. По този начин, всяко ваше решение ще е стъпка към успеха. В противен случай, всяко Ваше решение може да е грешно и да бъде стъпка назад. По друг начин казано: Залагате целия си онлайн бизнес не на фактите и документите, а само и единствено на късмета и практиката „Риск – печелиш, риск – губиш“. Дами и господа, нека си кажем откровено, това не е никакъв бизнес или предприемачество, това е просто игра на тото! Един на милион „удря“ джакпота, останалите губят парите и бизнеса си.

Затова, правете своята маркетинг стратегия умно, предприемчиво и с помощ от специалисти. Така риска да сгрешите се минимизира , а шанса да спечелите се увеличава много значително.

Ако все още не вярвате – представете си Facebook, Google… Всеки техен ход е следствие на хиляди събития, анализи и обстоятелства. Дали щяха да стигнат до тук без стратегия за развитие? Едва ли!

Станимир Стоянов
Станимир Стоянов
Собственик и основател на Web Visuality. И помнете: Ако имате 8 часа работно време – работете 11 часа. Това е вашият дялов капитал в живота. А ако работите 15 часа, ще забогатеете. Един час на денонощието мисъл за бъдещето ще сте по-предвидливи. Без работа няма просперитет, няма богатство, няма слава и пари.

Leave a Reply