Каква е ролята на ключови думи

Какво е DropShipping
DropShipping – Какво е това и как се печели?
18 февруари 2016
Интернет сайт за всеки!
1 април 2016

Find keywords concept. Marketing specialist looking for keywords (concept with magnifying glass).

Според оптимизатори и разработчици по изработка на сайтове и тяхната оптимизация, трябва да се идентифицира конкретна ключова фраза за всяка интернет страница.

Запитайте се какво търси човек, когато попадне на ваша уеб страница. Ключовите думи често са търсените термини, които не са непременно свързани. Ключовите думи, използвани като ключови фрази, често си противоречат, все пак групирането им заедно е от полза в това да привлекат трафик към вашия сайт.

Ключовите думи се прилагат по отношение на следните области на един сайт:

  • Мета данни – уеб страниците имат 3 мета полета с данни, мета заглавие, мета описание и ключови мета думи. Заглавието се показва горе в браузъра, когато гледате една уеб страница, а също и в най-горния ред от резултатите, които Google показва.
    мета заглавие
  • Мета описание – то се появява под заглавието в страницата на Google и е вашият шанс да добавите ключови думи, както и убедителен призив за действие, за да примамите хората да кликнат на вашия резултат. Полето за мета дума, които се насочват към една страница в Google вече не вземат това предвид при класирането. Тогава трябва да се използва собствена справка, ако има такава.
    meta-opisanie
  • Мета данните се вграждат на всяка една страница между <head> и </head>. Ако сте с готова CMS система, тя ще ви помогне за създаване на метаданните автоматично.
  • Позиции и съдържание – вашите целеви думи, известните тагове правят заглавието копие на страниците. Всеки посетител трябва бързо да сканира страницата и използва позиции, за да намери важната информация.
  • Връзки – опитайте се да сложите линкове на вашите ключови думи, които да сочат към страницата, която искате да класирате с дадената ключова дума.
  • Търсене, инструменти и оптимизация – има много уеб услуги, които включват инструменти за SEO оптимизация и анализ. Google Analytics е SEO инструмент, който включва специфични функции, а това ще е в плюс за използването на ключови думи във вашият сайт. Системата за управление на съдържанието (CMS), включва и инструменти за оптимизация, които са от полза за добавяне на мета данни и дава насоки какво трябва да направите, за да ви бъде оптимизирана страницата.

Това, което хората често използват, за да откриват нещо в Google и други търсачки, е отговора на въпроса.

Станимир Стоянов
Станимир Стоянов
Собственик и основател на Web Visuality. И помнете: Ако имате 8 часа работно време – работете 11 часа. Това е вашият дялов капитал в живота. А ако работите 15 часа, ще забогатеете. Един час на денонощието мисъл за бъдещето ще сте по-предвидливи. Без работа няма просперитет, няма богатство, няма слава и пари.

Leave a Reply