Как да печелим пари от интернет?

github
Как да използваме GitHub?
29 ноември 2014
x-top100
X-Top100 – World Sites Ranking
12 декември 2014

Съществуват много начини за печелене на пари от интернет. Аз ще ви споделя два, които аз ползвам. Единият е чрез реклами от AdSense, а другият е чрез съкращаване на линкове.

1. AdSense

google adsense

Същестуват компании като Google AdSense, AdWise, Bidvertiser и др. които предлагат на клиентите си да рекламират техни реклами. Какво означава това? Има хора които плащат на Google да им рекламира фирмата, продукта, услугата или нещо друго. Но това нещо трябва да се рекламира някъде и това някъде може да бъде в нашите сайтове. За пример ще дам Google AdSense защото аз ползвам тях. В сайта ми има 3 банера, които се показват, тези банери идват от тях. Когато даден потребител кликне на един от банерите, Гугъл ми плаща за всеки клик!

Колко се печели?

Цената зависи според клиента, който заплаща за реклама на Гугъл. Лично на мен ми се е случвало за 1 клик да ми дадат повече от 1 евро. Но средната цена за клик е от 0.05 до 0.15 евро.

Как да печелите и вие?

За да печелите ви трябват две неща: сайт и регистрация в Google. Регистрацията лесно може да стане. Но сайтът? Ако нямате сайт се свържете с мен, за да ви насоча. След като имате и двете неща, влизате в AdSense (https://www.google.com/adsense/) и кандидатствате да ви удобрят. Първо ще трябва да си въведете сайта, след това ще трябва да изберете размери за реклама (468х60, 300х300, 336х280 …) и трябва да я поставите във вашият сайт. За момента тя няма да се показва, но след един – два дни, ако ви удобрят, тя ще се покаже. Когато се покаже вече започвате да печелите пари. Поставяте вашите реклами в сайта си и … трябва да го развивате.

Как да си развиете сайта?

Това става като всеки ден публикувате нещо в него. То трябва да е важно за потребителите. Така когато те търсят нещо в интернет, примерно „рецепта за кифли“ и вие сте писали подобна рецепта, така ще излезе вашият сайт и той може да влезе в него. Когато влезе и започне да чете, има голяма вероятност да види рекламите и ако е заинтересуван да кликне на нея. Така малко по малко се започва с печалбата. Един ден, ако сайтът ви стане много известен, се печелят наистина МНОГО пари!

Колко време отнема това?

На ден е достатъчно да пишите по една публикация, което може да отнеме от 30 минути до 1 час. Това е минимума. Ако искате можете и по цял ден да пишите публикации, така много по-бързо ще започнете да печелите и ще печелите повече.

2. Съкращаване на линкове

adfly

След като използвате първият начин за печалба, публикациите които пишете трябва да се споделят на приятели, познати или в социалните мрежи. Лично аз, когато искам да споделя нещо някъде, го правя чрез съкращаване на линк. Какво означава това? Има много сайтове които предлагат съкращаване на линкове, но аз използвам AdFly. Няма нищо сложно да съкратите линк, просто поставяте линка който искате да съкратите и цъкате на един бутон и имате съкратен линк. След това споделяте съкратения линк и всеки, който влезе чрез него в сайта ви, ви трупа парички.

Повече информация за съкращаване на линкове можете да прочетете статията „Как да печелим пари чрез съкращаване на линкове?„.

 

Това са начините, които използвам да печеля пари от интернет. Не е кой знае какво, не е кой знае колко трудно, има ли желание има и начин 🙂

Ако имате въпроси, питайте чрез коментарите по-долу, ще помогна с каквото мога.

Станимир Стоянов
Станимир Стоянов
Собственик и основател на Web Visuality. И помнете: Ако имате 8 часа работно време – работете 11 часа. Това е вашият дялов капитал в живота. А ако работите 15 часа, ще забогатеете. Един час на денонощието мисъл за бъдещето ще сте по-предвидливи. Без работа няма просперитет, няма богатство, няма слава и пари.

24 Comments

 1. Васил каза:

  Здравей.Наистина ли могат да се изкарват много пари по този начин.

 2. тихомир каза:

  здрасти, имам голям интерес но някои неща не сами ясни може ли да ми дадете скъпе или номер ако е възможно да се свържа с вас на лично?

 3. Васил каза:

  Здравей искам да те попитам чрез това Google adsence може ли да се изкарват по няколко хиляди след известно време например 6 или 7 месеца.Благодаря

 4. Любомир каза:

  Здрасти наистина ли би могло да се изкарват по толкова много пари на месец както казва човекът по горе Васил.

 5. Georgi каза:

  Здрасти. Писах ти в abv.bg

 6. Petrova каза:

  Как се получават парите. Имам предвид спечелените пари как достигат до получателя ?

 7. Ангел каза:

  Работи ли със странмца във Facebook?

 8. Ангел каза:

  имах предвид дали може да се изкарат пари от страница във Facebook

 9. Ангел каза:

  Страницата е на футболен отбор, дали ще стане?

 10. Ангел каза:

  Ок, много ви благодаря.

 11. Анна каза:

  И аз искам сайт, но незнам как да го направя!

 12. Костадин Дренчев каза:

  Аз.костадин.дренчев.искам.да.изкарвам.по.малко.парички

Leave a Reply