Как се създават категории и продукти с WooCommerce

кой съм
Кой съм аз? – Facebook предизвикателство
16 април 2016
Процесът по изработката на уеб сайт
14 май 2016

Получавам много запитвания относно WooCommerce и реших да споделя най-важното. Как се създават продукти, категории и подкатегории.Като влезете в админ панела от ляво ще видите главното меню. Вас Ви интересува само менюто „Продукти“.

Как се добавя категория

Отивате на Продукти > Категории. От лявата страна ще видите полета за писане „Име“ и „Кратко име“. Като напишете името на категорията (примерно: Балони), същото пишете и на кратко име (пак „балони“).woocommerce категория

След това отивате долу и натискате на синият бутон „Добавяне на нова продуктова категория“.  Така се добавят категории.

Как се добавя подкатегория

Под Име и Кратко име има „Родител“, това е ако искате да правите подкатегория. Тоест ако вече имате категорията „Балони“ и искате да създадете подкатегория „Латексови балони“, горе в полето на Име и Кратко име пишете „Латексови балони“ и от полето „Родител“ избирате категорията „Балони“.

От дясната страна на екрана ти ще видите всички категории. В момента съм направил една Тест и подкатегория Тест 2, за да видите как изглеждат.

категория и подкатегория

Как се добавя продукт

Отивате от ляво на менюто Продукти > Добавяне на продукт. На екрана, под “Добавяне на нов продукт”, ще видите “Име на продукт”, там пишете името на продукта. Под него има място за писане на дълъг текст. Там се пише дълго описание на продукта (ако има).

продукт

Под прозореца за дълго описание, има прозорец “Данни за продукт”. От там се правят всички настройки на продукта, но мисля, че на вас ви трябват само “Артикулен номер” и “Цена”. В полето “СЕП” си пишете артикулният номер, в полето “Редовна Цена” се пише цената и ако след време имате някаква промоционална цена за продукта, можете да я напишете в полето “Промоционална цена”. (По-сложните настройки ще ги обясня в друга статия при голям интерес).

настройки на продукт

Другите настройки за сега не ги гледайте, за да не объркате продукта.

След като се добави цената и артикулният номер, под тях има поле с “Кратко описание на продукта”. Там се добавя текст, който ще се вижда от дясно на снимката, като отворят продукта. Задължително е да има кратко описание.

След тези неща, от дясната страна има прозорче “Категории продукти”. От там се избира, къде да се показва продукта.

категории

Под него има етикети на продукта. Не е задължително да се добавят. Може да се пише примерно ако е балон: балон, латексов балон и тн.

Под “Етикети на продукта” има прозорец ”Изображение на продукт”. От там се избира главното изображение, което ще се показва за продукта. Натискате на “Задаване на изображение за продукта” и ще се отвори прозорец за качване на снимка. Натискате на бутона “Избор на файлове” и избирате снимката, която искате да качите. След като се качи, цъкате най-долу в дясно на бутона ”Задаване на изображение за продукта”.

Ако имате повече от една снимка на продукта, под прозорчето “Изображение на продукт” имате “Галерия на продукт”.

галерия на продукт

Натискате на “Добавяне на изображения към галерията на продукта” и ще Ви се отвори прозорец с всички снимки качени в сайта. Най-горе в ляво имате “Качване на файлове” натискате там и ще видите прозореца за качване на файлове. Избирате всички снимки, които искате да качите на продукта и ги качвате. След като се качат и са маркирани в синьо квадратче, натискате на бутона най-долу в дясно “Добавяне към галерията”.

добавяне на галерия

След всичко това, трябва да публикувате продукта. Отивате най-горе на страницата (от дясно на дългият текст) и ще видите бутон “Публикуване”. Това е…

Надявам се да помогна на хората, които са начинаещи с WooCommerce и WordPress. Ако имате други въпроси, можете да ги задавате в коментарите.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/bloodgro/public_html/stanimirstoyanov.com/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Станимир Стоянов
Станимир Стоянов
Собственик и основател на Web Visuality. И помнете: Ако имате 8 часа работно време – работете 11 часа. Това е вашият дялов капитал в живота. А ако работите 15 часа, ще забогатеете. Един час на денонощието мисъл за бъдещето ще сте по-предвидливи. Без работа няма просперитет, няма богатство, няма слава и пари.

Leave a Reply