Процесът по изработката на уеб сайт

Как се създават категории и продукти с WooCommerce
6 май 2016

Процесът около изработката на уеб сайт въобще не е лек, защото именно чрез него се представя същността на нечий бизнес, което трябва да се случи по максимално подходящ начин. Само така ще бъдат постигнати желаните резултати.

Уеб дизайнерите трябва да работят съвместно със своите клиенти, да водят постоянна комуникация и да обменят идеи. Това е единственият начин да успеят да направят едно добро бизнес развитие по проекта.

При разработванe на интернет сайт трябва да се преглежда всичко, от всеки един ъгъл. Важни са както неговата функционална структура, така и визуалната му такава. За да бъде добре свършена работата по проекта, тя не бива да спира, докато не бъдат удовлетворени идеите. В крайна сметка клиентът трябва да получи уеб сайт, който да отговаря на изискванията му.

За да бъде създаден качествен уеб сайт, в никакъв случай не e достатъчно той просто да изглежда добре визуално.

Начинът, по който сайтът ще се възприема от потребителите, до голяма степен определя дали те ще се превърнат и в потенциални клиенти. Позиционирането на всичко – навигацията, изображенията и текстовете на страницата, допринасят за положителни чувства от страна на посетителя.

В течение на процеса по разработване на дизайн трябва да бъде съобразена подредбата на модулите в съответния сайт спрямо естествените възприятия на бъдещите посетители. Така например знаем, че погледът на посетителя обикновено първо е насочен в левия горен ъгъл при началното оглеждане на интернет страницата. Добре е именно там да е разположено нещо, приковаващо вниманието. Визуалните елементи като изображения и видеа трябва да бъдат представени по такъв начин, че да насърчат посетителите да предприемат действие.

За да стане популярен, сайтът следва да бъде привлекателен

Голямо влияние върху това оказва модерният, качествен уеб дизайн. Изчистеният и оригинален уеб дизайн е от изключително значение за успеха на сайта и изобщо – бизнеса.

Никога не бива да забравяте, че ако потребителите веднъж се разочароват от непривлекателен дизайн или цялостна лоша визия на даден уеб сайт, едва ли някога те ще се върнат отново на него. Това значи, че лошият уеб дизайн би оказал пагубно влияние на бизнеса.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/bloodgro/public_html/stanimirstoyanov.com/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Станимир Стоянов
Станимир Стоянов
Собственик и основател на Web Visuality. И помнете: Ако имате 8 часа работно време – работете 11 часа. Това е вашият дялов капитал в живота. А ако работите 15 часа, ще забогатеете. Един час на денонощието мисъл за бъдещето ще сте по-предвидливи. Без работа няма просперитет, няма богатство, няма слава и пари.

Leave a Reply