FACEBOOK се отразява на реалността и настроението Ви

А Вие имате ли маркетинг стратегия?
25 септември 2015
Какво е DropShipping
DropShipping – Какво е това и как се печели?
18 февруари 2016

Социалните медии влияят на реалността, в която живеем. България е една от страните в Европа, където хората прекарват повече време в интернет, всякакви уеб страници и особено в социалните мрежи.

Оказва се, че времето, прекарано в социалните медии е впечатляващо, не по-малко от 2 часа и около половин час дневно от средните стойности за Европа.

В действителност влиянието на социалната медия Facebook, индивидът не спира времето, прекарано във взаимодействие с последователи, почитатели и приятели. Всичко това отива много по-далеч. Десетки милиони сайтове за продажби генерират трафика днес именно, чрез страници във Facebook.

Едно проучване от изследователи в университета в Йейл, в Калифорния, показа, че настроението на човек може да бъде „заразително“ и така повлиява кръг от хора, близки до него. Самото предаване се извършва в една безкрайна верига.

Учените са анализирали около милиард актуализации на Facebook статуси, взети от 100 милиона анонимни профили. Екипът от учени използвали софтуер за разпознаване на някои термини, за да класифицира емоциите в негативен или позитивен аспект и интерпретират добре настроението на индивида в един пост. Така анализите от един пост били класифицирани като положителни или отрицателни.

Анализът идентифицира няколко групи от съобщения. Оказва се, че най-силно влияние оказват още местонахождение, климат и часова зона.

Екипът открива, че в дъждовни дни, броят на отрицателните състояния се увеличилил с 1,16%, а позитивни послания са намалели с 1,19%.

След това изследователите разглеждат постовете от Facebook в приятелски кръгове, живеещи в различни географски области, където метеорологичните условия са много благоприятни.

Демонстрация на това, което би могло да бъде само предположение: когато един приятел публикува нещо негативно в дъждовен ден, неговият приятел, който не е имал дъждовен ден също е склонен да поства нещо негативно.

Екипът изчислил, че за всеки негативен пост, написан от дадено лице, броят на отрицателните мнения, написани във Facebook от приятели се увеличава с още 1,29%. За всяка информация положителен принос, било регистрирано повишение от 1.75% положителни мнения отново от кръга приятели.

„Тези резултати предполагат, че подобни емоции могат да се разпространяват, чрез социалните мрежи, за да се генерира голям мащаб и синхрон, който поражда групи от щастливи хора и нещастни“.

Това се споменава в доклада от изследванията. В заключение учените добавят, че Facebook е връх на „глобалната емоция“, което може да доведе до по-голяма нестабилност във всичко – политически системи на финансови пазари.

Залагайки на тези открития, то много се разчита на това оптимизмът да спомогне за излизане от криза.

Така е и в брандовата ангажираност. Популяризирайки своите продукти, уеб сайт, онлайн магазин, една марка има много по-голям шанс да достигне до голям кръг почитатели именно, чрез социалните медии и конкретно Facebook.

Ето, защо специалистите по изграждане на уеб сайтове и оптимизатори препоръчват всичко това да става и през страница на уеб сайт във Facebook.

Целта на това занятие е да предаде ярко съобщени, създаване на лоялност на клиентите и да убеди купувача за продукт, установявайки емоционална връзка с клиентите.

Facebook формира възприятията на клиентите за продукти. Той трябва да повиши очакванията на клиентите за продукт, а основната цел не е да създаде диференциация.

Силните организации имат висок пазарен дял, който също така трябва добре да се поддържа в дългосрочен план. Това е от съществено значение за управление на всеки уеб сайт, независимо дали е новосъздаден или вече съществуващ. Тук идва важността и полезността на мениджмънта, който спомага в изграждането на корпоративен имидж.

За да бъде един бранд добре мениджиран трябва да се наблюдава цялостното представяне на марката. Една успешна марка може да бъде създадена само ако системата за управление на марката е компетентна и постоянна.

Станимир Стоянов
Станимир Стоянов
Собственик и основател на Web Visuality. И помнете: Ако имате 8 часа работно време – работете 11 часа. Това е вашият дялов капитал в живота. А ако работите 15 часа, ще забогатеете. Един час на денонощието мисъл за бъдещето ще сте по-предвидливи. Без работа няма просперитет, няма богатство, няма слава и пари.

Leave a Reply