WordPress купува WooCommerce

wordpress 4.2
Излезе WordPress 4.2 „Powell“
24 април 2015
windows 10
Windows 10 излиза на 29 юли
2 юни 2015
wordpress купува woocommerce

Новината на деня! WordPress купува WooCommerce

Automattic, компанията зад WordPress.com, обяви, че е придобила екипа и компанията зад популярният плъгин WooCommerce.

WooCommerce е WordPress плъгин, който позволява на собствениците на сайта да го превърнат в онлайн магазин. Стартирал през 2011 г. от WooThemes, WooCommerce се превърна в авторитетен плъгин в пространството на електронната търговия.

Не само, че е изключително популярен в WordPress общността, WooCommerce е огромен, когато става въпрос за онлайн магазин, захранва най-малко 650 хиляди онлайн магазини.

Целият Woo отбор от 55 човека ще се присъедини в Automattic. Според публикация от главния изпълнителен директор и съосновател Matt Mullenweg, това ще доведе до общ брой на персонала на Automattic от 370 души, разпределени в 43 страни.

С придобиването на WooCommerce, Mullenweg каза, че това е още една стъпка, която ще помогне на WordPress да постигне целта си за захранване на още повече сайтове в мрежата.

Крайната цел е да се създават много лесно онлайн магазини, както е в момента да се създаде сайт или блог.

WooCommerce е лесен за използване – по-специално в сферата на електронната търговия, но тя все още се нуждае от известно ръчно настройване по време на инсталационния процес. Mullenweg заяви, че една от целите да се движат напред ще бъде да се направи WooCommerce по-лесен за настройване.

Какво се случва сега?

Mullenweg каза, че като се започне сега, екипът на WooCommerce ще имат пълен достъп до по-широки ресурси и хора на Automattic.

В краткосрочен план, няма да има много промени относно разширения, теми и добавки за WooCommerce, всичко ще е както обикновено. Mullenweg каза да очакваме някой планове в следващите няколко месеца.

Mullenweg също ще бъде домакин на Q & A в блога си относно придобиването, така че потребителите и разработчиците могат да задават въпроси за това какво означава това за тях.

Има ли нещо, което искате да добавите към тази статия? Споделете го в коментарите.

Станимир Стоянов
Станимир Стоянов
Собственик и основател на Web Visuality. И помнете: Ако имате 8 часа работно време – работете 11 часа. Това е вашият дялов капитал в живота. А ако работите 15 часа, ще забогатеете. Един час на денонощието мисъл за бъдещето ще сте по-предвидливи. Без работа няма просперитет, няма богатство, няма слава и пари.

Leave a Reply