Излезе WordPress 4.2 „Powell“

безплатни wordpress теми
10 Безплатни WordPress теми за 2015
15 април 2015
wordpress купува woocommerce
WordPress купува WooCommerce
20 май 2015
wordpress 4.2

Преди няколко часа се появи новият ъпдейт на WordPress 4.2. Той оправя много проблеми и добавя някои много хубави функции. В тази статия ще ви покажа какво е новото в WordPress 4.2.

Сменяне на темата от Customizer

промяна на тема

WordPress 4.2 идва с някои големи подобрения в Customizer. Сега можете да превключите теми директно от Customizer и да правите промени. Това ще даде възможност бързо да визуализирате и персонализирате теми, без дори да ги активирате.

Повече автоматични вграждания

автоматично поставяне

Точно като видео клипове, tweet-ове, както и много други услуги, Tumblr и Kickstarter, сега са включени в oEmbed списък в WordPress. Сега можете да поставите линк от Tumblr или Kickstarter и ще видите как той автоматично се вгражда в страницата.

Бързо обновяване на плъгини

плъгин ъпдейт

Преди, за да актуализирате плъгин трябваше да кликнете на линка и да изчакате да се отвори страница, която ще ви позволи да го обновите. След като актуализацията е завършена, тогава можете да правите каквото искате. Това се променя в WordPress 4.2, който вече предлага по-бързо обновяване, с едно натискане и плъгина се актуализира.

Нови символи и емотикони в WordPress 4.2

емотикони

Emoji са достъпни на всички съвременни устройства, включително мобилни телефони. До сега, WordPress нямаше емотикони. WordPress 4.2 реши това чрез добавяне на вградената поддръжка на Emoji. Сега можете да използвате емотикони навсякъде във вашия WordPress сайт.

Нов и подобрен „Press Тhis“ инструмент

WordPress 4.2 идва с нов и подобрен „Press Тhis“ инструмент.

Press This

Позволява лесно да споделяте съдържание навсякъде в мрежата на вашия WordPress сайт с едно кликване.

Press This автоматично ще намерите снимки, откъси, както и заглавието на съдържанието, което споделяте. Това ще направи споделянето на съдържание много по-бързо и по-лесно за много потребители.

Официално видео

Ето и официалното видео, в което са представени новите функции на WordPress 4.2

Има много корекции на бъгове. Можете да видите пълния списък на промени тук.

Надявам се, че ви харесаха новостите в WordPress 4.2. На мен най-много ми хареса това, че ще може много бързо и лесно да се обновяват плъгините. А на теб?

Ако харесвате тази статия, можете да се абонирате чрез Email и да получавате всичко ново от моя блог. Можете също така да ме намерите и в социалните мрежи.

Станимир Стоянов
Станимир Стоянов
Собственик и основател на Web Visuality. И помнете: Ако имате 8 часа работно време – работете 11 часа. Това е вашият дялов капитал в живота. А ако работите 15 часа, ще забогатеете. Един час на денонощието мисъл за бъдещето ще сте по-предвидливи. Без работа няма просперитет, няма богатство, няма слава и пари.

Leave a Reply